Norske kjølerom, kjølehjørner & kjøleaggregaterNorwegian Cold Rooms, Corner Fridges & Refrigeration Units

Jakt kjølerom

Generelt for alle våre kjølerom

De blir produsert i Norge, og bygges i prefabrikkerte kjøleromselementer som er skummet med PUR, med ekstremt god isoleringsverdi.

Overflater på vegger, gulv og tak i rommet er av stål med et «Food Safe-laminat» som tåler høy slitasje over lang tid, og er anbefalt og godkjent av Mattilsynet. De er bakteriehemmende og svært enkle å holde rene, og er helt tett slik at du er sikret mot fuktskader og lignende som kan oppstå for eksempel når kjølerommet er bygget i tre.

Kravet ved rommets plassering er 5 cm fra vegg og luftehull/ventilrister for sirkulering, om du bygger det helt inn.

Alle rommene kommer med hvite trådhyller som er meget stabile, trygge og funksjonelle.

Våre standardkjølerom har kompaktaggregat (plug and play) inkludert, men de kan leveres med todelt splitt-aggregat. Splitt-aggregat krever en kjøreteknisk montering av sertifisert personell, mens et kompakt-aggregat kan du montere selv.

Alle standardrom har inkludert gulv, tak, vegger, hyller, kjøleaggregat, LED-lys med bevegelsessensor og kjøleromsdør. De leveres flatpakket med alt du trenger av materialer for å montere selv.

Du kan bestille jaktoppheng som ekstrautstyr til alle våre standardkjølerom.

Det er ikke bare volum og plass som er grunnen til at folk bruker kjølerom, men det har også mye å gjøre med holdbarhet på matvarer. Kjølerom har høyere kuldekapasitet/ytelse og luftsirkulering som resulterer i raskere nedkjøling av matproduktene du plasserer i rommet. Dette gir lavere bakterievekst og økt holdbarhet, spesielt for kjøtt og meieriprodukter.

Riktig oppbevaring av frukt og grønt inni kjølerommet gir mye lenger lagringstid enn mange er klar over. Bare ved og pakke inn grønnsaker for å hindre uttørking eller å oppbevare poteter i lystette og tørre bokser, betyr mye for holdbarheten.

Her er noen tips

Mørhet på kjøtt
Nyslaktet kjøtt er alltid hardt og seigt. Kjøttet må mørnes for å bli mørt, saftig og få god smak. Det får da en mørkere farge og gir etter for trykk med fingeren.

Hvor lenge kjøttet må mørnes, avhenger av kjøttype, dyrets alder og temperaturen i lagringsrommet. Under mørningen går bindevevet mellom muskelbuntene delvis i oppløsning og dermed mister kjøttet sin seighet.

Holdbarhet på kjøtt
Kjøttets holdbarhet avhenger av: temperatur, fuktighet og hygiene.

5717822

Våre standard kjølerom