Norske kjølerom, kjølehjørner & kjøleaggregaterNorwegian Cold Rooms, Corner Fridges & Refrigeration Units

Jakt kjølerom

Generelt for alle våre kjølerom:

De blir produsert i Norge og er bygget i prefabrikkerte kjøleromselementer skummet med PUR, som har ekstrem god isoleringsverdi. Overflater på vegger, gulv og tak i rommet er av stål med et «Food Safe-laminat» som tåler høy slitasje over lang tid, og er anbefalt og godkjent av næringsmiddel- tilsynet. De er bakteriehemmende og svært enkle å holde rene og er helt tett slik at du er sikret mot fuktskader o.l. som kan oppstå ved f.eks. kjølerom bygget i tre. Kravet ved rommets plassering er 5 cm fra vegg og luftehull/ventilrister for sirkulering om du bygger det helt inn.

Alle rom er inkludert hvite trådhyller som er meget stabile, trygge og funksjonelle. Våre standard kjølerom har kompakt-aggregat (plug and play) inkludert, men de kan leveres med todelt splitt-aggregat. Splitt-aggregat krever en kjøreteknisk montering av sertifisert personell, ved kompakt-aggregat kan du montere selv. Alle standardrom har inkludert gulv, tak, vegger, hyller, kjøleaggregat, LED-lys med bevegelsessensor, og kjøleromsdør. De leveres flatpakket med alt du trenger av materialer for å montere selv. Du kan bestille jaktoppheng som ekstrautstyr til alle våre standard kjølerom.

Det er ikke bare volum og plass som er grunnen til at folk bruker kjølerom, men det har også mye med holdbarhet på matprodukter. Kjølerom har høyere kuldekapasitet/ytelse og luftsirkulering som resulterer i svært raskere nedkjøling av matproduktene du plasserer inn i rommet. Dette gir lavere bakterievekst og økt holdbarhet, spesielt for kjøtt og meieriprodukter. Riktig oppbevaring av frukt og grønt inne i kjøle- rommet gir en utrolig mye lenger lagringstid enn mange er klar over. Bare ved og pakke inn grønnsaker for å hindre uttørking, eller oppbevaring av poteter i lystette og tørre bokser for å nevne noe.

Her er noen tips:

Mørhet på kjøtt
Nyslaktet kjøtt er alltid hardt og seigt. Kjøttet må mørnes for å bli mørt, saftig og få god smak. Hvor lenge kjøttet får en mørkere farge og det gir etter for trykk med fingeren. Hvor lengekjøttet må mørnes avhenger av type kjøtt, dyrets alder og temperaturen i lagringsrommet. Under mørningen går bindevevet mellom muskelbuntene delvis i oppløsning og dermed mister kjøttet sin seighet.

Holdbarhet på kjøtt
Kjøttvarenes holdbarhet er avhengig av : temperatur, fuktighet, hygiene

5717822

Våre standard kjølerom