Vinrom / Vinkjeller

Vinrom / Vinkjeller

Beskrivelse

Drømmer du om å lage vinrom eller vin kjeller?

Thermocold har nesten 30 års erfaring med og bygge vinkjellere og vinkjølerom å med dette innarbeidet oss den nødvendige kunnskapen som trengs for å produsere vinkjølerom av høykvalitet. Kontakt oss gjerne for en prat enten du bygger selv eller ønsker komplett ferdig løsning. Store eller små vinrom trenger ikke koste ekstremt mye, det viktigste er og ivare ta noen regler som f.eks. vibrasjon, stabil temperatur og lys. Du kan få eksklusive og tilpasset vin hyller eller tips og råd på hvordan du selv kan bygge flotte Eike hyller selv. 

Vi har levert vinrom og vinaggregater som kjøler ned noen av de mest eksklusive vinlagrene i Norge, til normale mindre kjølerom hos private samlere. Alle ønsker riktig temperatur til sin vinsamling, men til fornuftige priser. Vi lager skisser og tegninger av vinrommet før produksjon og ivaretar kunden med vår kompetanse slik at rommet blir tilpasset de krav som trengs for en riktig oppbygging og best mulig plassering i henhold til byggetekniske løsninger. Vin trenger riktig temperatur for å ikke bli dårlig, vil leverer kjølerom til vin for små og store samlere, enten om det dyr eller rimelig vin som skal kjøles. Alle trenger et godt lagringsmiljø..

Tar du kontakt med oss så kan vi skreddersy kjølerom slik at det passer din plass, bruk og din stil som f.eks. glassdør med børstet stålramme eller sotet glass vindu på en av veggene som utstillingsvindu.
 

Vi har alt fra enkle rimelige vinkjøleaggregater som senker temperaturen til ønsket lagrings temperatur, til profesjonelle vinkjølere som både kan befukte og avfukte vinkjeller/vinkjølerom, samt varme opp og kjøle ned, alt i et vinaggregat.

Vi leverer også ferdig produserte vinkjølerom/kjellere i hvite elementer eller nå også med Eike laminat for en perfekt finis! Rommet kan utstyrer med glassvindu og glassdør med rustfri lokk på rammen rundt.  

Relaterte produkter? ønsker du trådløs temperaturlogger og fuktighetsmåler? klikk på teksten.

Tekniske data

Her kan du lære litt om forskjellen mellom lagring og oppbevaring av vin.

 


Lagring skal forbedre vinens kvalitet gjennom modning.

Oppbevaring har som mål å bevare vinens kvalitet i tiden mellom innkjøp og når den skal nytes.


Lagring
Det å lagre vin er slett ikke forbeholdt ekspertene, og det er ikke nødvendig med en avansert vinkjeller. Har du et kjølig rom er det et greit sted, men temperaturen i rommet må være lav, stabil, lite lys og litt fuktig luft. I en kjeller bør du bestrebe deg på å oppfylle flest mulig av disse punktene:

•Den ideelle lagringstemperaturen er mellom 8°C og 12°C. Mange kjellere er varmere om sommeren og kjøligere om vinteren. Det har imidlertid ikke så mye å si for vinen så lenge temperaturforandringene skjer gradvis. Men vinen har ikke godt av brå svingninger. Hvis den lagres varmt, vil den utvikle seg raskere og kan få en kokt smak. Blir den for kald vil utviklingen hemmes, og vinen kan få bunnfall. Av samme grunner bør du unngå at vin fryser.
•Luftfuktigheten i en vinkjeller bør være minst 60-70 prosent. Det gjør ikke noe for vinen om kjelleren er fuktigere, men da risikerer du at flaskeetikettene ødelegges.
•Flaskene må lagres mørkt, siden lys kan påvirke fargen og få vinen til å utvikle seg raskere.


Oppbevaring
Enklere viner er laget for å drikkes unge, og har vanligvis ikke godt av å oppbevares lenger enn et halvt til ett år. Etter hvert vil vinene begynne å miste friskheten og kan få et oksidert preg. Denne utviklingen skjer langsomt og gradvis, men hurtigere ved for høy temperatur. Det er viktig at vinene oppbevares mørkt og ikke for varmt.

Viner med naturkork må oppbevares liggende for at korken skal holde seg fuktig og ikke slippe luft til vinen. Flasker med skrukork skal stå oppreist siden langvarig kontakt mellom vin og metallkork kan påvirke smaken. En vin med syntetisk kork kan enten ligge eller stå.

Vin i kartong er beregnet på å drikkes ung. Den bør oppbevares kjølig og konsumeres i løpet av tre-seks måneder. I åpnet tilstand vil vi anbefale en kortere oppbevaringstid.

Se link: www.vinmonopolet.no for mer info..